A Roku gin és a Stroh rum különböző ízvilágot és kultúrát képviselnek, mégis mindkettő a minőség, a hagyomány, a gondos elkészítés melletti elkötelezettség szimbóluma. Míg a Roku gin a finomságával és letisztult eleganciájával hódít, addig a Stroh rum a markáns, karakteres stílusával ragad magával. Mindegyik ital tökéletes választás azoknak, akik szívesen utaznak ízeken és történeteken keresztül, akár egy poháron át is.
Bár a világ prémium szeszes italai közül sok ikonikus darab született Európában, de akadnak olyan gyöngyszemek, amik távolabbi kultúrákból erednek, mégis tekintélyes helyet követelnek maguknak a legigényesebb bárpolcokon is. Lássunk egy ilyen a kivételes terméket közelebbről!
Roku gin: a japán évszakok íze üvegbe zárva
A Roku gin a híres japán Suntory lepárlóüzem mesterműve, ami nem csupán egy újabb gin a piacon, hanem a tradicionális japán szellemiség és az évszakok mély tiszteletének szimbóluma. A „roku” japánul a 6 számot jelenti és ez nem véletlen. A Roku gin 6 jellegzetes japán növényi összetevőt tartalmaz és mindegyik egy-egy évszakhoz kapcsolódik.
- Tavasz: cseresznyevirág (sakura) és cseresznyelevél
- Nyár: zöld tea (sencha) és gyokuro tea
- Ősz: japán bors (sanshō)
- Tél: yuzu héj
Ezek az elemek egészülnek ki klasszikus gin-alapanyagokkal, mint a borókabogyó, koriander, narancshéj, citromhéj, fahéj és angelika gyökér, hogy igazán összetett, mégis harmonikus ízprofilt alkossanak.
A lepárlás során különös gondot fordítanak arra, hogy minden összetevő különféle módszerekkel (pl. vákuumdesztilláció, rézüstös lepárlás) a lehető legjobb aromáit adja. A végeredmény egy virágos, enyhén citrusos és fűszeres gin, ami tisztán, tonikkal vagy különleges koktélalapként is tökéletesen megállja a helyét.
Most pedig tekintsünk meg egy európai különlegességet!
Stroh rum: az osztrák erő és karakter megtestesítője
Míg a Roku gin finom eleganciája a japán természetből táplálkozik, addig a Stroh rum egészen más világot képvisel. Az Ausztriából származó ital már önmagában is különlegesség, hiszen nem a Karib-térségből ered, ahol a rumokat általában készítik. A Stroh különlegessége nemcsak eredetében, hanem magas alkoholtartalmában és intenzív aromáiban is rejlik.
A Stroh rum melaszból készül és már a 19-ik század óta jelen van a piacon. Az ital különböző változatai léteznek számokkal jelölve.
- Stroh 40: kellemes, aromás, ideális forralt borhoz, puncshoz
- Stroh 60: intenzívebb, kiváló desszertekhez, flambírozáshoz
- Stroh 80: ikonikus erősség, kizárólag óvatos kezekbe való, keverve vagy sütéshez ajánlott
A Stroh rum legnagyobb vonzereje, hogy fűszeres, vaníliás, karamelles aromái fantasztikusan érvényesülnek a meleg italokban és édességekben. Az osztrák konyhában klasszikus sütemények (pl. rumos kuglóf) elengedhetetlen hozzávalója, de a téli forró italok (mint a Jägertee vagy rumos tea) is elképzelhetetlenek nélküle.
Két világ, egy szenvedély
Ez a két különleges ital eltérő ízvilággal, hagyományokkal és történettel rendelkeznek, mégis egyaránt meghatározó élményt nyújtanak a minőség kedvelőinek. A heinemann.hu oldalon remek áron és gyors kiszállítással találjuk meg a kedvenceinket.