Ismerkedjünk meg a világ egyik legnépszerűbb égetett szeszesital típusaival, így mindenki könnyedén megtalálhatja a számára megfelelőt. A whiskey és whisky fajták között van különbség, hiszen arra utal, hogy honnan származik a nedű. Az elsőt az amerikai márkákra vonatkozik, míg a második a skót, kanadai italokra jellemző. Előállítása többféle módon történhet és alapanyagát többféle gabona képezheti. A whisky fajták 3 nagy csoportba sorolhatóak. A single grain jelzéssel ellátott üveg tartalmát egyetlen lepárlóhelyen készítik.
Ezzel szemben, a blended, kevert whisky előállításához szükséges gabonát több helyről szerzik be. Akik szeretik az igazán különleges aromákat, azok okvetlenül kóstolják meg a japán whisky fajták egyikét! A fehér tölgy lepárlóban készült japán nedű igazán gyümölcsös aromájával hódít. Illata elegáns, azonnal felismerhető az ital kedvelői körében. Érdemes önmagában elfogyasztani, de ha túl erősnek találnánk, akkor adjunk hozzá egy pár csepp vizet. Ráadásul ajándék gyanánt is megállja a helyét.